Subsidie

Subsidieregeling Verduurzaming mkb: vraag subsidie aan voor het inhuren van een energieadviseur

13 april 2023
Leestijd < 1 min.

Het is mogelijk om een subsidie aan te vragen voor de inhuur van een energieadviseur voor een energieadvies op maat én voor hulp bij het uitvoeren van het advies. Het maximale subsidiebedrag voor advies én ondersteuning samen is 2500 euro. Je moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Het goede nieuws? Met een besparingsadvies van BOVAG Energie kun je in aanmerking komen voor deze subsidieregeling. Hierdoor ontvang je een praktisch energierapport tegen minimale kosten.  

Bedrijven die in aanmerking komen voor deze Subsidieregeling Verduurzaming mkb (SVM) zijn mkb-bedrijven die:

  1. tot 250 werknemers in dienst hebben
  2. een maximale jaaromzet van 50 miljoen euro hebben
  3. met hun bedrijfspand per jaar niet meer dan 25.000 m3 gas en 50.000 kWh verbruiken.


Compleet energieadvies
Belangrijk is dat je het advies laat opstellen door een energieadviseur van buiten jouw bedrijf. Het advies moet alle aspecten van jullie gebouw en de bedrijfsvoering omvatten. Is het geen compleet energieadvies? Dan ontvang je geen subsidie. 
De energiebesparingsadviseur van BOVAG Energie kan je ook helpen bij het uitvoeren van de maatregelen. Denk hierbij aan het opvragen en beoordelen van offertes, maar ook aan het aanvragen van de Subsidie Verduurzaming mkb.
Via de subsidie krijg je alleen de kosten voor advies en ondersteuning vergoed, niet de investeringen die volgen uit het advies, zoals het aanschaffen van bijvoorbeeld ledlampen of zonnepanelen. 


BOVAG Energieadvies vrijwel zonder kosten
Met het energiebesparingsadvies van BOVAG Energie ben je compleet ontzorgd en voldoe je aan de Informatieplicht Energiebesparende Maatregelen. Bovendien voldoet dit bespaaradvies aan alle voorwaarden van de Subsidie Verduurzaming mkb. Je hebt dan een compleet advies in handen dat je door de subsidie vrijwel niets kost. 

De Subsidieregeling Verduurzaming mkb (SVM) is beschikbaar tot en met 30 september 2023 17.00 uur. Zorg er dus voor dat jouw aanvraag voor die tijd is ingediend bij RVO. Alle informatie over de subsidie en het aanvragen daarvan vind je oprvo.nl/svm

Meer artikelen

Wij maken gebruik van cookies 🍪 BOVAG Energie gebruikt alleen cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren en analyseren van de website.