BOVAG Energie helpt BOVAG-ondernemers bij het verduurzamen van de onderneming.

Vrijblijvende offerte voor zonnepanelen

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op na het invullen van onderstaande gegevens.

Verplicht
Verplicht
Verplicht
Verplicht

Dak

Deze kunt u terugvinden op uw jaarafrekening van uw energiemaatschappij.
kWh
Een elektriciteitsaansluiting wordt uitgedrukt in het aantal fasen maal een aantal Ampères. Dit wordt dan uitgeschreven als bijvoorbeeld 1x40A of 3x25A. Heeft u een factuur van uw energieleverancier bij de hand of ergens in uw mailbox? Dan kunt u de aansluiting eenvoudig terugvinden op de factuur of in de "mijn" omgeving van uw leverancier.

Ballast dakbedekking

De hoeveelheid ballast waarmee een zonnepanelen installatie op zijn plaats blijft staan, kan sterk verschillen op de diverse soorten dakbedekking. Om een accuraat ballastplan te maken is het van belang om te weten op welke dakbedekking de zonnepanelen komen te staan. 

  • Bitumen kennen we ook als dakleer. Het wordt meestal gebruikt als dakbedekking op platte daken, maar ook voor licht hellende daken.
  • EPDM is een afkorting van Ethyleen, Propyleen, Dieen en Monomeer. Dit zijn allemaal stoffen die bij elkaar een rubbersoort vormen die als dakbedekking dient.
  • PVC is een afkorting van Poly Vinyl Chloride, een kunststof. Het materiaal heeft de vorm van een membraan en wordt voornamelijk toegepast op platte daken of op daken met een lichte hellingsgraad.

Constructie onderzoek

Vanaf 50 panelen is binnen de Scope-12 keuring een constructierapport vereist. Wij adviseren dan ook om, indien nog niet gedaan, eerst een constructie onderzoek te laten uitvoeren of zonnepanelen überhaupt geplaatst kunnen worden op het dak. 

Voor platte daken is 20 kg/m2 een goede graadmeter om mee te rekenen, voor hellende daken is het 15 kg/m2. 

Grootverbruiksaansluiting (≥ 3x80A)

Bij een grootverbruiksaansluiting heeft u de toestemming van de netbeheerder nodig om zonnestroom te mogen terug leveren aan het net. Deze toestemming wordt steeds minder vaak verleend omdat het net vol zit. Is er reeds contact geweest met de netbeheerder of er zonnestroom mag worden terug geleverd aan het net? Zo niet, dan adviseren wij om dit verzoek eerst in te dienen en te wachten op een reactie. Ook zonder toestemming om zonnestroom terug te leveren zijn er mogelijkheden om zonnepanelen te gaan plaatsen, maar zal het aantal zonnepanelen waarschijnlijk een stuk lager uitvallen dan als deze toestemming er wel is.

Privacy

Verplicht
We slaan een aantal basisgegevens van je op om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Dit omvat je naam, e-mailadres, bedrijfsnaam en telefoonnummer. We zullen deze gegevens alleen gebruiken om je bij deze aanvraag van dienst te kunnen zijn. De gegevens worden op veilige wijze opgeslagen. Ook stem je ermee in dat een opgeleverd rapport van onze partner wordt gedeeld met BOVAG Energie om de dienstverlening te verbeteren. Je kunt op elk moment je toestemming wijzigen of intrekken door contact op te nemen.
U kunt zich op elk moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de afmeldlink te klikken in de nieuwsbrief.
Wij maken gebruik van cookies 🍪 BOVAG Energie gebruikt alleen cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren en analyseren van de website.