BOVAG Energie helpt BOVAG-ondernemers bij het verduurzamen van de onderneming.

Tips & Tricks

Eenvoudige maatregelen met grote besparingen

Zo bespaar je direct op je energiekosten

Je staat er waarschijnlijk niet zo bij stil, maar je kunt met jouw mobiliteitsbedrijf onmiddellijk starten met energie besparen. De onderstaande maatregelen zijn namelijk relatief eenvoudig door te voeren. Zo start je vandaag nog met het verlagen van je energiekosten. 

Compressor

Heb je een compressor in je werkplaats? Controleer dan elk kwartaal of de koppelingen niet lekken. Lekkende koppelingen zorgen er namelijk voor dat de compressor constant moet draaien en dit zorgt voor onnodig energieverbruik. Controleer daarnaast of de werkdruk niet onnodig hoog staat afgesteld. Wist je dat 1 bar lagere werkdruk het electriciteitsverbruik met maar liefst 5 tot 7% kan verminderen?

Vloerverwarming

Maak je gebruik van vloerverwarming in jouw pand? Controleer dan of de pomp een zogenaamde Label A pomp is. Dit scheelt al gauw 50 tot 80% in verbruik. Maak daarnaast gebruik van een zogenaamde pompschakelaar, daarmee draait de pomp alleen als er ook warmtevraag is.

CV-aanvoertemperatuur

Heb je een CV installatie? Controleer dan de ingestelde aanvoertemperatuur. Standaard staat deze vaak op 80 graden ingesteld, maar vaak is 50 of 60 graden ook voldoende om de ruimte te verwarmen. Hiermee bespaar je aanzienlijk op je gasgebruik.

Infraroodverwarming

Hangen er (nog) gasgestookte heaters in jouw werkplaats? Kijk dan eens naar infrarood warmtepanelen. Deze verwarmen alleen die locaties waar je daadwerkelijk bent. Hierdoor kan de temperatuur lager blijven en verbruik je minder energie.

Wij maken gebruik van cookies 🍪 BOVAG Energie gebruikt alleen cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren en analyseren van de website.