Tips & Tricks

Enkele simpele tips & tricks om je energieverbruik als mobiliteitsbedrijf omlaag te krijgen

  1. Compressor; Heb je een compressor in je werkplaats? Controleer dan elk kwartaal of de koppelingen niet lekken. Lekkende koppelingen zorgen ervoor dat de compressor constant moet draaien en zorgt voor onnodig energieverbuik. Controleer tevens of de werkdruk niet onnodig hoog staat afgesteld. 1 bar lagere werkdruk vermindert het electriciteitsverbruik met 5-7%!
  2. Vloerverwarming; Maak je gebruik van vloerverwarming in jouw pand, controleer dan of de pomp een zogenaamde Label A pomp betreft, dit scheelt al gauw 50-80% in verbruik. Maak daarnaast gebruik van een zogenaamde pompschakelaar, om de pomp alleen te laten draaien als er ook warmtevraag is.
  3. Infrarood verwarming; Hangen er nu nog gasgestookte heaters in jouw werkplaats? Kijk dan eens naar infrarood warmtepanelen. Deze verwarmen alleen die locaties waar je ook daadwerkelijk bent. Bekijk hier het aanbod
  4. CV aanvoertemperatuur; Heb je een CV installatie? Controleer dan de ingestelde aanvoertemperatuur. Standaard staat deze vaak op 80 graden ingesteld, maar vaak is 50 of 60 graden ook al voldoende om de ruimte te verwarmen. Dit bespaart aanzienlijk op het gasgebruik.
Wij maken gebruik van cookies 🍪 BOVAG Energie gebruikt alleen cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren en analyseren van de website.