1. Waarom biedt BOVAG Energie collectieve inkoop van energie?
Bij BOVAG Energie streven we ernaar om onze leden de beste oplossingen te bieden, ook als het gaat om energie. Hoge energiekosten komt de laatste kwartalen als een van de grootste uitdagingen naar voren uit de ondernemersmonitor van BOVAG. Daarom bieden we nu een interessant aanbod voor energie-inkoop voor onze leden in samenwerking met Hezelaer, exclusief voor BOVAG leden.
Naast de hoge energiekosten zijn wij ervan overtuigd dat een dynamisch energiecontract in veel gevallen veel voordeliger is voor mobiliteitsbedrijven. In de uren dat mobiliteitsbedrijven veel energie verbruiken zijn de tarieven vaak lager ten opzichte van een vast of variabel energiecontract. Hier valt dan ook veel geld te besparen, wat op jaarbasis kan oplopen tot enkele honderden tot duizenden euro’s.
2. Wat is het collectieve voordeel?
Met een dynamisch energiecontract valt al veel te besparen, maar via de BOVAG Energie collectieve energie-inkoop profiteer je als BOVAG-lid van ruim 30% meer voordeel op de inkoop opslagen dan een individueel nieuw af te sluiten contract.
3.
Wat is het verschil tussen een vast,
variabel en dynamisch energiecontract?
Welk contract past het beste bij
jouw onderneming?
Lees in dit artikel de voor- en nadelen per
soort energiecontract.
4. Wat zijn de opslagtarieven die BOVAG Energie hanteert?
BOVAG Energie heeft een collectief contract onderhandeld met Hezelaer Energy. Hierdoor profiteer je van zeer scherpe opslagtarieven. Hieronder vind je een overzicht van de opslagen voor elektra en gas en de maandbedragen:
(alle bedragen zijn excl. btw)
- Inkoopvergoeding elektriciteit: 0,0069 euro per kWh
- Inkoopvergoeding gas: 0,065 euro per m3
- Leveringskosten elektriciteit: 7,00 euro per maand
- Leveringskosten gas: 7,00 euro per maand
5. Wat is de looptijd van een contract?
Wie via BOVAG Energie een energiecontract afsluit kiest voor een dynamisch energiecontract voor onbepaalde tijd. Dit is dagelijks opzegbaar.
6. Hoe ziet het contractvoorstel eruit?
Wil je alvast meer details over het contractvoorstel zoals je die straks ontvangt? Hieronder zie je een voorbeeld met daarin een indicatief verbruik, met daarbij de werkelijke tarieven:
6. Waarom gaat BOVAG de samenwerking aan met Hezelaer Energy?
Bij BOVAG Energie gaan we altijd voor de beste keuze voor onze leden. In een tijd waarin de energiemarkt voortdurend verandert en duurzaamheid centraal staat, is het belangrijk om een betrouwbare partner te hebben die niet alleen competitieve tarieven biedt, maar ook flexibel inspeelt op de dynamiek van de markt. Daarom hebben we gekozen voor Hezelaer Energy en hun dynamische energiecontract als het beste advies voor onze leden.
In de huidige energiemarkt is flexibiliteit cruciaal. De prijzen op de dagmarkt fluctueren, en als ondernemer wil je daarvan kunnen profiteren. Met de collectieve inkoop bieden we je een contractvorm die je automatisch laat meebewegen met de schommelingen van de energieprijzen. Dat betekent dat je direct profiteert van prijsdalingen, zonder dat je zelf hoeft in te grijpen.
Bij Hezelaer draait alles om transparantie. Geen verborgen kosten, geen onduidelijke contracten. Wat je ziet is wat je krijgt. Dit is een van de redenen waarom wij bij BOVAG Energie vertrouwen op Hezelaer. Met de collectieve inkoop weet je precies waar je aan toe bent: je betaalt de werkelijke energiekosten, zonder risicopremies of andere verborgen kosten.
BOVAG als brancheorganisatie hecht veel waarde aan duurzaamheid. Hezelaer deelt deze visie en biedt duurzame energieoplossingen die aansluiten bij de energietransitie. Met het dynamische energiecontract kun je bovendien slim inspelen op momenten van overvloed aan duurzame energie, zoals tijdens uren met negatieve prijzen. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.
Voor bezitters van zonnepanelen
7.
Ik heb zonnepanelen, welke contract past
het beste bij mij?
Bij zonnepanelen veranderen eventuele boetes en vergoedingen continu. Dit maakt dat de keuze voor een energiecontract
lastig kan zijn. BOVAG Energie helpt je door te kijken naar eigen opwek en
verbruik:
- Je eigen verbruik is (veel) lager dan de hoeveelheid energie die je opwekt. Dan ben je met een dynamisch energiecontact voordeliger uit dan met een vast of variabel energiecontract. Doordat de terugleververgoeding bij een vast of variabel contact relatief laag is. Met een dynamisch energiecontract kan je gedurende het jaar ook terugleveren op de momenten dat de prijs relatief hoog is.
- Je eigen opwek is (veel) lager dan je eigen verbruik. Dan ben je met een dynamisch energiecontract voordeliger uit dan met een vast of variabel energiecontract. Gemiddeld ligt de prijs gedurende de dag lager dan bij vaste en variabele contracten.
- Heb jij je zonnepanelen op het oosten-westen gericht ? Dan ben je met een dynamisch energiecontract voordeliger uit. Je zonnepanelen leveren terug op uren waarbij de prijs gemiddeld hoger ligt.
- Laad je elektrische auto’s op? Dan ben je met een dynamisch contract voordeliger uit dan met een vast of variabel energiecontract, omdat de gemiddelde prijzen overdag laag liggen. Zodat je de auto kan laden op de momenten dat de prijs voor energie laag is gedurende de dag.
Interesse? Meld je nu vrijblijvend aan.
Heb je interesse in deze collectieve energie-inkoop? Reageer dan vandaag nog door je vrijblijvend aan te melden voor de voorinschrijving.
Of lees hier meer over collectieve energie-inkoop via BOVAG Energie.