BOVAG Energie helpt BOVAG-ondernemers bij het verduurzamen van de onderneming.

Energie besparen

Collin Crowdfund Groenfinanciering, exclusief voor BOVAG-leden

1 juni 2023
Leestijd 2 mins.

Steeds meer ondernemers met een mobiliteitsbedrijf kiezen ervoor om te investeren in duurzame maatregelen. Tegelijkertijd wordt het steeds lastiger om een financiering voor deze groene maatregelen en investeringen bij een huisbankier te krijgen. Bij zo’n aanvraag ontbreekt het bovendien aan persoonlijke begeleiding of duurt het traject lang. Gelukkig zijn er ook andere financieringsvormen, zoals crowdfunding. Voor het laatste biedt BOVAG samen met Collin Crowdfund de Groenfinanciering, exclusief voor BOVAG-leden.

Ondernemers zijn wettelijk verplicht om de komende jaren duurzaamheidsinvesteringen te doen, bijvoorbeeld om een energielabel te krijgen. Voor deze energiebesparende maatregelen zijn de Erkende Maatregelenlijsten energiebesparing (EML) opgesteld. Daarin staan energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder. Laat je een BOVAG Energiebesparingsadvies opstellen, dan wordt hierbij vaak verwezen naar deze maatregelen. 

Verschillende opties voor financieringen

Wil je aan de slag met deze groene investeringen? Dan kun je hiervoor een financiering nodig hebben. Voor zo’n financiering voor jouw bedrijf heb je verschillende mogelijkheden. Hier vind je een overzicht van financieringen: https://mijn.bovag.nl/financiering. Ook kun je bij jouw huidige kredietverstrekker nagaan wat de mogelijkheden zijn. Hou er rekening mee dat traditionele bankleningen niet altijd een optie zijn en een lang goedkeuringsproces of een hogere rente kunnen hebben.

Groenfinanciering, exclusief voor BOVAG-leden.
Groenfinanciering, exclusief voor BOVAG-leden.

Nieuw: Groenfinanciering, exclusief voor BOVAG-leden

Om duurzame investeringen laagdrempeliger en eenvoudiger te maken, biedt BOVAG samen met Collin Crowdfund de Groenfinanciering, exclusief voor BOVAG-leden. Deze is bedoeld voor investeringen in verduurzaming tot 75.000 euro. De looptijd van de financiering is vijf jaar. Door een garantstelling bieden BOVAG en Collin Crowdfund, de grootste aanbieder van crowdfunding van Nederland, meer zekerheid dan normaal aan investeerders. En dat leidt tot een relatief lagere rente waarbij de doorlooptijd van de aanvraag bovendien kort is: binnen twee weken kan de gevraagde financiering rond zijn. 

Te gebruiken voor groene investeringen

De financiële middelen van deze Groenfinanciering kun je gebruiken voor duurzame investeringen voor jouw mobiliteitsbedrijf, zoals isolatiemaatregelen, zonnepanelen, een warmtepomp of een nieuwe, energiezuinigere compressor. Een actuele lijst met investeringen die hiervoor in aanmerking komen vind je hier. Met deze investeringen profiteer je direct van energiebesparende maatregelen, je bespaart namelijk direct op jouw energieverbruik en -kosten. Bovendien ben je minder afhankelijk van de energiemarkt en energieleveranciers en voldoet jouw bedrijf aan wettelijke eisen en maatregelen. 

Hoe werkt het?

Overweeg je om jouw bedrijfsvoering te verduurzamen? Of wil je de praktische adviezen van het BOVAG Energiebesparingsadvies opvolgen en zo snel mogelijk profiteren van energiebesparende maatregelen? Als BOVAG-lid kun je een aanvraag doen voor een Groenfinanciering met een kosteloze kredietbeoordeling voor BOVAG-leden. 

 1. De eerste stap hiervoor is om jouw branchespecifieke maatregelen in kaart te (laten) brengen. Dat kan bijvoorbeeld met energiebesparingsadvies of met een duurzaamheidscan. Of misschien weet je al hoe je jouw mobiliteitsbedrijf wilt verduurzamen? Maak dan zelf een investeringsplaatje. 
 2. De tweede stap is dat je het plan voor deze investeringen met het interesseformulier aanlevert. Pas bij de daadwerkelijke aanvraag van een financiering wordt gevraagd naar de IB-aangifte en jullie cijfers van afgelopen jaar. 
 3. Via Collin Crowdfund ontvang je een financieringsvoorstel, waarbij de terugbetaaltermijn maximaal vijf jaar is. Binnen twee weken kan jouw gevraagde financiering rond zijn. Het gevraagde rentepercentage wordt door Collin Crowdfund individueel bepaald. Dit gebeurt op basis van de kenmerken van het bedrijf en de ondernemer, waarbij gekeken wordt naar de historische cijfers en de creditscore.
 4. Ga je akkoord met het voorstel? Dan volgt de offerte. Overigens verbindt een BOVAG-lid zich persoonlijk aan deze financiering. 

Wat kost het?

Door een garantstelling bieden BOVAG en Collin Crowdfund meer zekerheid dan normaal aan investeerders. Voor jou leidt dat tot een relatief lagere rente en een snelle afhandeling van jouw aanvraag. Daarmee kun je snel investeren en starten met geld besparen dankzij energiezuinige maatregelen. BOVAG-leden die gebruikmaken van deze Groenfinanciering betalen naast rente en aflossing ook een administratieve vergoeding (0,07% per maand administratiekosten op basis van de oorspronkelijk hoofdsom, € 450,- publicatie- en contractkosten en 2% afsluitkosten (minimaal € 950,-).

Betrouwbare partner

Voor deze Groenfinanciering heeft BOVAG een betrouwbare partner geselecteerd. Collin Crowdfund is marktleider in de crowdfundingbranche en verstrekt leningen aan mkb-ondernemers. Dat doen ze sinds 2014 en inmiddels bedraagt hun totaal geïnvesteerd vermogen meer dan 500 miljoen euro. Net als BOVAG vinden zij persoonlijk contact en laagdrempeligheid belangrijk. Daarom krijgt een BOVAG-lid altijd een mens aan de telefoon, met verstand van de mobiliteitsbranche.

 • Dat doen ze sinds 2014 en inmiddels is voormeer dan 500 miljoen euro via hun investeerders gefinancierd

Voordelen Collin Crowdfund Groenfinanciering, exclusief voor BOVAG-leden: 

 • Financieringsmogelijkheid bij duurzame investeringen
 • Eenvoudig en snel aanvraagproces
 • Lichtere kredietcheck  
 • Ervaring: 99,6% van de aanvragen wordt snel en succesvol gefund
 • Meer zekerheid vanuit BOVAG kan leiden tot lagere rente 
 • Snel voldoen aan wettelijke verplichtingen bij duurzaamheid 
 • Direct beginnen met energie besparen

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over deze unieke Groenfinanciering? Kijk dan bijde veelgestelde vragen over de Groenfinanciering, exclusief voor BOVAG-leden. 

Meer artikelen

Wij maken gebruik van cookies 🍪 BOVAG Energie gebruikt alleen cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren en analyseren van de website.