BOVAG Energie helpt BOVAG-ondernemers bij het verduurzamen van de onderneming.

Batterijopslag

Batterijsystemen voor laadpalen: meer en sneller laden

9 februari 2023
Leestijd < 1 min.

Met de toename van elektrische voertuigen neemt ook de laadvraag toe. Hoe kun je als mobiliteitsondernemer meer auto’s binnen korte tijd laden? En wat is de oplossing wanneer jouw netaansluiting niet voldoende capaciteit heeft of wanneer je te maken hebt met netcongestie? Door een eigen, duurzaam energiesysteem samen te stellen kun je doorgroeien met je ev-wagenpark. Hierbij speelt een slimme batterij de hoofdrol.

Om het groeiend aantal elektrische auto’s tegelijkertijd op te laden heb je meer capaciteit van je netaansluiting nodig. Maar dat is in veel gevallen niet mogelijk, bijvoorbeeld door netcongestie. Of je hebt momenteel een kleine netaansluiting en je wilt stapsgewijs inspelen op de groeiende elektrificatie, zonder dat je daarvoor ingrijpende investeringen wil doen. 


Modulair batterijsysteem
Met een modulair batterijsysteem wordt het capaciteitsprobleem van jouw netaansluiting eenvoudig opgelost. 

  • Je hebt de mogelijkheid om meer laadpunten toe te voegen.
  • Er kunnen meer auto’s sneller worden opgeladen. 

Zo’n batterijsysteem springt bij wanneer je meerdere elektrische voertuigen op hetzelfde moment op wilt laden. Zijn de eerste auto’s opgeladen? Dan laadt de batterij zichzelf ook weer helemaal op. 


Slim en effectief stroom inzetten
De batterij beschikt bovendien over real-time monitoring van de stroomvoorziening. Hiermee wordt de stroom op het juiste moment afgegeven. Zo heb je geen last van energieverspilling. Heb je momenteel een kleine netaansluiting? Ook dan is het mogelijk om hiermee eenvoudig jouw groeiende elektrische wagenpark opschalen. 

Heb je zonnepanelen en wek je hiermee groene stroom op? Dan zorgt de slimme batterij ervoor dat deze lokaal en effectief gebruikt wordt, bijvoorbeeld voor het laden van ev’s. Bovendien wordt de zon maximaal benut voor het laden van de elektrische auto’s. Tenslotte kan de door jullie opgewekte duurzame energie worden opgeslagen voor gebruik in de laadpalen van de elektrische auto’s.

Meer artikelen

Wij maken gebruik van cookies 🍪 BOVAG Energie gebruikt alleen cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren en analyseren van de website.