BOVAG Energie helpt BOVAG-ondernemers bij het verduurzamen van de onderneming.

Energiemarkt

Hoeveel energie wekken we nu duurzaam op? Bekijk het op deze website

24 november 2022
Leestijd < 1 min.

Wil je weten wat op dit moment aan duurzame energie wordt opgewekt? Bijvoorbeeld wanneer de zon schijnt of wanneer het waait? Op de interactieve website Energieopwek.nl krijg je inzicht in opwekking van duurzame energie in Nederland. 

Energieopwek.nl laat zien wat er in Nederland aan duurzame energie wordt opgewekt. Op deze website zijn alle erkende vormen van hernieuwbare opwekking te volgen. Onder andere de bijdrage van zonnepanelen, windmolen op land en op zee en ook van warmtepompen en biomassa. Per bron kun je zien wat de bijdrage is en hoe dit zich verhoudt tot het totaal van de hernieuwbare opwekking. Ook kun je dagen en tijdstippen selecteren.

Bekijk de website Energieopwek.nl hier >

De website geeft een feitelijk beeld van waar Nederland staat bij de verduurzaming. Het initiatief hiervoor is ontstaan bij het Energieakkoord en is nu onderdeel van het Voortgangsoverleg Klimaatakkoord. Het is een samenwerking met EnTranCe/Hanzehogeschool Groningen, Tennet, Gasunie en Netbeheer Nederland.

Meer artikelen

Wij maken gebruik van cookies 🍪 BOVAG Energie gebruikt alleen cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren en analyseren van de website.