BOVAG Energie helpt BOVAG-ondernemers bij het verduurzamen van de onderneming.

Subsidie
Verhuur

Profiteer van subsidie voor elektrische bestelauto’s in 2023

11 december 2022
Leestijd < 1 min.

Overweeg je een nieuwe elektrische bestelauto aan te schaffen of te leasen? Dan kun je hiervoor vanaf 10 januari 2023 weer subsidie aanvragen. 

De speciaal hiervoor in het leven geroepen Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) loopt tot en met 2025. In 2022 was er voor de SEBA € 22 miljoen beschikbaar. Via de regeling kwamen er 5.500 elektrische bestelauto’s meer op de weg, zegt het ministerie. Voor 2023 wordt € 33 miljoen beschikbaar gesteld. De subsidie bedraagt maximaal € 5.000 voor iedere bedrijfsauto.


Voorwaarden SEBA
Om in aanmerking te komen voor de SEBA moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: 

  1. De subsidie is aan te vragen als een nieuwe elektrische bestelauto wordt gekocht of geleaset via financial lease. Bij operational lease kan de leasemaatschappij de subsidie aanvragen, waardoor de leaseprijs kan dalen.
  2. De regeling geldt alleen voor bedrijfsauto’s in de voertuigcategorie N1 of N2 tot een maximumgewicht van 4.250 kg - die zijn gemaakt voor het vervoer van goederen. 
  3. De netto catalogusprijs bij een voertuigcategorie N1 of de verkoopprijs zonder btw bij een voertuigcategorie N2, moet € 20.000 of hoger zijn. 
  4. De SEBA geldt alleen voor elektrische bedrijfsauto's N1 met een typegoedkeuring voor lichte voertuigen een actieradius van minimaal 100 km. Hou hiermee rekening bij de keuze van het accupakket.
  5. Voorwaarde voor de subsidie is dat de auto bij de aanvraag nog niet op jouw naam mag staan.


Hoeveel subsidie op een elektrische bestelauto?
De SEBA bedraagt bij de voertuigcategorie N1 10% van de netto catalogusprijs. Dat is de prijs exclusief btw, inclusief bpm en opties die zijn aangebracht voor afgifte van het kenteken. Bij een voertuigcategorie N2 ontvang je 10% van de verkoopprijs zonder btw. Als kleine onderneming of non-profitinstelling is het subsidiepercentage voor bedrijfsauto's 12%. 

Meer artikelen

Wij maken gebruik van cookies 🍪 BOVAG Energie gebruikt alleen cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren en analyseren van de website.