BOVAG Energie helpt BOVAG-ondernemers bij het verduurzamen van de onderneming.

Energie besparen

BOVAG organiseert crowdfunding voor groene investeringen

1 juni 2023
Leestijd < 1 min.

In nauwe samenwerking met crowdfundingspecialist Collin Crowdfund start BOVAG met 'Groenfinanciering, exclusief voor BOVAG-leden'. Groenfinanciering helpt BOVAG-bedrijven die hun bedrijf willen verduurzamen, maar vastlopen op de financiering daarvan.  

Zo'n 30% van de BOVAG-leden is bezig met het verduurzamen van de bedrijfsvoering - of gaat daar binnenkort mee starten. Maar het financieren van deze groene ambities behoort tot de meest genoemde problemen, blijkt uit de BOVAG Ondernemersmonitor.  Met name via grootbanken is het verkrijgen van een financiering voor bedrijven in de mobiliteitssector er de afgelopen jaren niet eenvoudiger op geworden. Daarom heeft BOVAG inzicht gegeven in alternatieve financiers voor zijn leden.


Eenvoudig en snel
Een stap verder gaat BOVAG met Collin Crowdfund, de grootste aanbieder van crowdfunding van Nederland. Voor duurzame investeringen kunnen BOVAG-leden bij Groenfinanciering terecht voor het financieren van investeringen met een duurzaamheidskarakter tot 75.000 euro. De looptijd van de financiering is 5 jaar. Op mijn.bovag.nl vind je de lijst met investeringen die hiervoor in aanmerking komen. 

"Uitgangspunt voor BOVAG is dat onze leden snel aan de slag kunnen met verduurzaming en dat de investering zichzelf terugverdient. Zodat die ondernemers klaar zijn voor de toekomst, en snel goed meedoen in de transitie."  

George de Booij, financieel directeur BOVAG


Direct beginnen met energie besparen
Door een garantstelling bieden BOVAG en Collin Crowdfund meer zekerheid dan normaal aan investeerders. En dat zou moeten leiden tot een relatief lagere rente. Voor ondernemers leidt dat tot een relatief lagere rente en een snelle afhandeling van hun aanvraag. Daarmee kunnen zij snel investeren en starten met geld besparen dankzij energiezuinige maatregelen.

Lees meer over Groenfinanciering, exclusief voor BOVAG-leden >

Meer artikelen

Wij maken gebruik van cookies 🍪 BOVAG Energie gebruikt alleen cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren en analyseren van de website.