BOVAG Energie helpt BOVAG-ondernemers bij het verduurzamen van de onderneming.

Algemeen

BOVAG Energie biedt hulp bij de energietransitie

24 oktober 2022
Leestijd 1 min.

Hoe mobiliteitsbedrijven moeten en kunnen omgaan met energie verandert snel. Door de verandering van mobiliteit, elektrificatie, verduurzaming en prijsstijgingen worden ondernemers namelijk geconfronteerd met grote uitdagingen. Om je hierbij te helpen is het nieuwe platform BOVAG Energie opgericht. Hier vind je praktische informatie, advies, tools, producten en diensten. Kortom: alles wat nodig is voor een duurzame bedrijfsvoering. 

Door de stijgende energieprijzen worden bedrijven dagelijks geconfronteerd met het onderwerp energie. Ook voor de langere termijn zal dit zo blijven, waarbij u belangrijke afwegingen en beslissingen voor jouw bedrijf én bedrijfsvoering moet maken. “De verandering bij mobiliteit en de energietransitie hebben namelijk een enorme impact op mobiliteitsbedrijven”, benadrukt directeur strategie & innovatie Hans Bresser. 


Naast de hogere energieprijzen ziet hij dat twee factoren bij de energietransitie meespelen. “Vanuit wet- en regelgeving en vanuit duurzaamheidseisen van opdrachtgevers krijgen bedrijven steeds meer verplichtingen opgelegd. Tegelijkertijd verwacht en zoekt een consument op de langere termijn aanbod dat past bij zijn of haar elektrische mobiliteitsbehoefte. Door de toename van elektrisch vervoer gaat ook de energiecomponent in bedrijven straks namelijk compleet anders worden. Een voorbeeld? Een elektrisch voertuig dat door een klant naar de werkplaats wordt gebracht, kun je niet met een lege accu teruggeven.” 

”De energiebehoefte van mobiliteitsbedrijven groeit en verandert, waardoor ondernemers zich bezig moeten houden met zaken waar ze nog nooit eerder mee te maken kregen.”

Hans Bresser, directeur strategie en innovatie
Hans Bresser, directeur strategie en innovatie


Zelf energie opwekken
Maar niet alleen vanuit de eisen van de overheid en de veranderende klantvraag is het noodzakelijk om het energieverbruik van een onderneming aan te passen. Ook vanwege de hoge energieprijzen en een vol stroomnet wordt het voor mobiliteitsbedrijven bijvoorbeeld interessant om zelf duurzame energie op te wekken en op te slaan of zelfs te gaan verkopen. Bresser: “Bij BOVAG stelden we ons de vraag wat onze leden hiervoor aan middelen in huis hebben. Neem de daken van bedrijfsgebouwen, die hebben een enorm potentieel voor het opwekken van zonne-energie met zonnepanelen. Een ondernemer kan, voor zolang dat nog kan, deze duurzaam opgewekte energie teruggeven via het netwerk. Maar kan het kan ook slim zijn om deze voor je bedrijfsvoering in te zetten.”


Hulp bieden
Op dit moment leven vraagstukken bij energie en duurzaamheid bij veel BOVAG-leden. Dat blijkt uit het aantal toegenomen vragen bij onderwerpen als verduurzaming, stijgende energieprijzen, energiecontracten, laadpaalpleinen en netcongestie. Bresser: “Vanuit die vragen is het idee voor BOVAG Energie ontstaan. Het platform helpt leden om in te spelen op de fluctuerende, hoge energieprijzen en om advies en inspiratie te geven bij de energietransitie. Daarmee denken we niet in termen van problemen, maar juist in kansen.”

Lees het volledige artikel op mijn BOVAG >

Meer artikelen

Wij maken gebruik van cookies 🍪 BOVAG Energie gebruikt alleen cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren en analyseren van de website.